I co? Pyszne. Już nigdy nie kupię tego w puszcze w którym jest tyle E...
do tego wykonanie wymaga tylko trochę czasu, a tak jest proste i każdy sobie poradzi ze zrobieniem.
Pierwsza kawa z mlekiem kokosowym już za mną - i tak delikatnie smakowała kokosem... Pycha!
Przepisów na mleko kokosowe dużo, ja przepis wzięłam z tej strony
http://www.olgasmile.com/mleko-kokosowe.html
Mleko Kokosowe
Składniki przepisu na mleka kokosowego
• 200 g wiórków
kokosowych
• 1,2 l wody
• 1,2 l wody
Przygotowanie przepisu: mleko kokosowe
1. Wiórki wkładam do
garnka i zalewam przegotowaną lub mineralną wodą. Odstawiam na noc.
2. Rano podgrzewam garnek tak, aby wiórki z wodą były dobrze ciepłe, tak mniej więcej do 60 stopni, czyli na tyle ciepło, aby parzyło w palce.
3. Masę miksuję blenderem przez kilka minut.
4. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce. Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką.
2. Rano podgrzewam garnek tak, aby wiórki z wodą były dobrze ciepłe, tak mniej więcej do 60 stopni, czyli na tyle ciepło, aby parzyło w palce.
3. Masę miksuję blenderem przez kilka minut.
4. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce. Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz